Додавання зелені до будинку приносить у нього як красу, а й затишок. Тим не менш, багато хто з нас може уникати домашніх рослин, побоюючись нездатності правильно доглядати за ними. Втім, є прості і невибагливі рослини, такі як іриси, які можуть процвітати навіть під садівниками-початківцями.

Для того щоб виростити іриси в домашніх умовах, почнемо з того, щоб акуратно викопати кореневища і посадити їх у горщик з живильним ґрунтом, переважно з додаванням перегною. Потім помістимо горщик усередину і виберемо прохолодне місце, наприклад, засклену лоджію або балкон. Регулярний, але не надмірний полив раз на тиждень допоможе рослині рости здоровим, уникаючи перезволоження, яке може негативно позначитися на корінні.

З настанням січня перемістимо іриси в добре освітлене місце і почнемо збільшувати частоту поливу. При цьому важливо стежити, щоб температура в приміщенні не піднімалася вище за 12 градусів. Незабаром ми спостерігатимемо за першими сходами та розвитком квіткових бутонів, які приносять радість та красу в наш будинок.

Читайте також: