Ніхто не заперечуватиме, що зараз усі живуть у світі, коли особливо важливо залишатися на зв'язку. Ось тільки у власників нових гаджетів виникає часто ситуація, коли телефон швидко розряджається без активного використання і його доводиться заряджати 3-5 рази на добу.

Виявляється, однією з неочевидних причин може бути включене автоматичне оновлення програм у фоновому режимі. Саме такого висновку дійшли фахівці CNET .

Функція автоматичного оновлення програм у фоновому режимі включається як на iPhone, так і на Android.

Хоча фонові програми можуть не використовувати ресурси вашого телефону самостійно, телефони Android та iPhone будуть періодично оновлювати фонові програми за промовчанням. Це використовує акумулятор телефону та дані. Зупинивши оновлення фонових програм, ви можете заощадити батарею та дані, крім закриття фонових програм, йдеться в повідомленні.

Для цього, щоб вимкнути цю функцію на iPhone, потрібно:

  • Перейдіть до "Параметри", потім до "Загальних" та натисніть "Фонове оновлення програми".
  • Перевести перемикач навпроти фонового оновлення програм у положення "Вимкнено".

Для Android потрібно:

  • Перейти в "Налаштування", потім в "Мережа та Інтернет" і натиснути "Економія трафіку".
  • Перевести перемикач у потрібне положення.

Таким чином, при включеній економії трафіку всередині програми довантаження відбуватиметься повільніше, внаслідок чого заряд батареї триматиметься довше. При цьому деякі програми можуть не завантажувати зображення, доки ви до них не доторкнетесь. Для цього можна використовувати певні програми у фоновому режимі. Для цього потрібно:

  • Відкрийте "Параметри", натисніть "Мережа та Інтернет", потім "Мобільна мережа" та "Використання даних програми".
  • Натисніть програму та увімкніть фонові дані.

Крім того, є ще 5 поширених причин, чому швидко розряджається телефон:

  1. Яскравий дисплей. Дисплей споживає більшу частину енергії батареї. Високий рівень яскравості збільшує швидкість розрядки у 2-3 рази.
  2. Висока частота оновлення кадрів, роздільна здатність екрану. Основна їх функція – прискорення ігор та роботи з додатками. Зменшуйте параметри в налаштуваннях, якщо ціль зберегти заряд батареї.
  3. Ресурсомісткі функції. До них відносять синхронізацію, Bluetooth, мобільний інтернет, трансляцію екрану, точку доступу, Wi-Fi, ліхтарик, GPS.
  4. Поганий зв'язок. Це одна з головних причин розряджання батареї. Чим гірший зв'язок, тим більше смартфон витрачає енергію на її пошук.
  5. Віруси. Міститься у файлах та програмах з неперевірених ресурсів. Вони негативно впливають оптимізацію гаджета, знижують заряд акумулятора.
Читайте також: