Американська компанія Meta оголосила про те, що популярні соціальні мережі Facebook та Instagram незабаром стануть платними для мешканців Європейського Союзу. Очікується, що тарифи для користувачів набудуть чинності вже навесні 2024 року. Однак використання платної підписки буде необов'язковим.

Докладніше про те, що за користування Facebook та Instagram тепер доведеться платити гроші, інформує The Vergo.

Відповідно до заяви компанії, користувачі платитимуть за Facebook та Instagram лише у разі бажання отримати профіль без реклами. Це аналогічно YouTube Premium, де передплатники отримують додаткові переваги, включаючи перегляд відео без реклами на відміну від звичайних користувачів.

Meta вже почала пропонувати користувачам підписатися на платну версію Facebook та Instagram без реклами, яка щойно офіційно запустилася в Європі.

Ці зміни відбуваються у відповідь на нові правила Європейського Союзу щодо захисту персональних даних, оскільки Meta вважає, що використання своїх сервісів з рекламою, що таргетує, має бути вибором користувачів.

За словами компанії, платна підписка на Facebook та Instagram без реклами коштуватиме 9,99 євро на місяць при покупці через Інтернет або 12,99 євро на місяць при придбанні через магазини додатків Google або Apple.

Крім того, після 1 березня передплатникам обох додатків також доведеться заплатити додаткові кошти за пов'язані профілі в Центрі Meta-акаунтів. Це коштуватиме близько 6 євро на місяць при покупці безпосередньо або 8 євро при покупці через магазини додатків.

Послуга використання Facebook та Instagram без реклами буде доступна лише користувачам, які досягли 18 років.

Читайте також:

Поштова скринька вас здивує: українцям почнуть розсилати "сюрпризи" щодо оплати газу. До чого готуватися

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Можна потрапити на 41 тисячу штрафів: українцю виписали величезну суму після газової перевірки

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати