Хоча молоко є поживним напоєм, деякі поєднання продуктів можуть бути не ідеальними через потенційні проблеми з травленням. Ось деякі комбінації, яких слід уникати з молоком:

Кава.

Білок у молоці може нейтралізувати дію кофеїну. Для більш ефективного підвищення енергії розгляньте можливість пити каву окремо.

Чай.

Додавання молока до чаю (традиційне в деяких культурах) може знизити антиоксидантні властивості чаю. Якщо вам подобається зелений чай, подумайте, щоб пити його без молока, щоб отримати максимальну користь для здоров'я.

Морепродукти.

Поєднання двох різних типів тваринних білків, таких як молоко та морепродукти, може призвести до травного дискомфорту. Конфліктуючі білки можуть ускладнювати переробку шлунково-кишкового тракту та нирок.

Овочі.

Деякі овочі, у тому числі огірки, помідори, кабачки, броколі та морква, у поєднанні з молоком можуть спричинити дискомфорт у шлунку. Ці овочі поживні самі собою, але можуть погано поєднуватися з молоком.

М'ясо.

Уникайте поєднання м'яса з молоком, оскільки конфліктуючі білки можуть призвести до проблем із травленням. Такі страви, як курка у вершках, можуть бути менш сумісними з молоком. Натомість розгляньте можливість використання сметани, оскільки це більш корисний для шлунка варіант.

Важливо відзначити, що під впливом шлункового соку молоко може звернутися у сирну масу, потенційно перешкоджаючи перетравленню інших продуктів. Щоб сприяти кращому травленню, обмежте споживання молока однією склянкою на день і намагайтеся вживати його щонайменше за дві години до або після їди.

Читайте також:

Досить і на варення, і на компот: як підгодувати смородину в листопаді, щоб кущі ломилися від ягід

Путін скаже, що війна закінчилася: відомий астролог розповів, що станеться після Нового року

Багато хто здивується такому рішенню: як виглядатиме найновіший iPhone