Очікується, що Україна переживе стабільний період на своєму валютному ринку протягом поточного робочого тижня (13-17 листопада), згідно з останнім звітом Міністерства фінансів. Аналітики припускають, що різких коливань курсу готівкового долара не буде, прогноз вказує на діапазон 37,2-38 гривень у банках і 37,3-37,95 гривень в обмінних пунктах.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Спред, або різниця між найкращими цінами купівлі та продажу доларів, як очікується, перебуватиме в діапазоні від 20 до 35 копійок у більшості обмінних пунктів та банківських кас. Це говорить про відносно стабільний ринок.

"Тренд за курсом долара на міжбанківських торгах буде знову повністю керованим цінниками та обсягами інтервенцій Нацбанку. Дефіцит пропозиції валюти збережеться і перекриватиметься розпродажем резервів", - йдеться у повідомленні.

Національний банк продовжить контролювати динаміку обмінного курсу долара через інтервенції, при цьому дефіцит валюти, як очікується, буде вирішено за рахунок продажу резервів.

Автори звіту прогнозують період корекції курсу долара у вузькому коридорі, головним чином під впливом інтервенцій Нацбанку.

"Судячи з останніх дій НБУ, "гру на зниження" за рахунок "заливання" ринку "дешевим" доларом Нацбанк припинив. Нас чекає період корекції курсу долара в межах досить вузького коридору, який формується, за фактом, лише цінниками інтервенцій самого НБУ", – резюмували автори матеріалу.

На 14 листопада Національний банк встановив офіційний курс долара на рівні 36,16 гривні, що трохи вище за попередній курс. Цей рух розглядається як корекція та повертає офіційний курс до рівня 6 листопада.

Станом на 13 листопада банки встановили курс готівкового долара на середньому рівні 37,34/37,75 гривні (купівля/продаж), при цьому обмінні пункти пропонують курси близько 37,7 гривні на купівлю та 37,8 гривні на продаж.

Загалом валютний ринок у середині листопада очікується активним, але стабільним, що зумовлено інтервенціями Національного банку та обмеженим діапазоном коливань.

Читайте також:

До такого додумається не кожен: навіщо господині кладуть горіхи в лоток з-під яєць

Секрети наших бабусь: як зберегти цибулю свіжою та твердою протягом усієї зими.

Людей попередили: які банківські послуги будуть доступними, якщо почнеться масштабне відключення світла