Наприкінці листопада в Україні очікується зміна погоди, і згідно з прогнозом синоптика Наталії Птухи з Українського гідрометцентру, ми можемо очікувати на похолодання і навіть формування сніжного покриву в деяких областях.

"Температура надалі, у третій декаді листопада все частіше буде в нічний годинник нижче 0, а в денний трохи вище. Тобто, середньодобова температура вже буде близько "нуля"", - каже синоптик.

За словами синоптика, після 20 числа листопада збільшиться ймовірність випадання опадів у вигляді мокрого снігу з дощем або чистого снігу. Цей процес, найімовірніше, буде характерним для північних і північно-східних областей країни, де, можливо, почне формуватися сніжний покрив.

Цього тижня, за даними синоптика, сніговий покрив та ожеледиця будуть характерними лише для гірських районів Карпат. Однак, найближчого тижня у всіх регіонах України очікується дощова погода, і з 16 листопада почнеться похолодання. Це може призвести до того, що у деяких місцях дощ змішається із мокрим снігом.

Також синоптик попереджає про посилення вітру в окремих сферах, що може бути ознакою зниження температури наприкінці тижня. Таким чином, найближчими днями очікується змін у погодних умовах, які можуть вплинути на формування зимового характеру погоди у різних регіонах України.

Читайте також: