Тимчасово окуповані території України стали свідками наростаючого опору місцевого населення щодо російських окупантів. Зокрема, на Луганщині, яка заявила про свій "перехід" під контроль Росії, місцеві українці виявляють надзвичайну витримку та силу духу, відповідаючи на вторгнення у свої традиційні території.

За повідомленнями російських пропагандистів, "партизанщина йде повним ходом". Однак замість того, щоб здатися, українці в Луганській області активно протистоять окупантам, використовуючи нестандартні, але ефективні методи.

У районі Кремінського, що на Луганщині, місцеві жителі вигадали своєрідні "неприємності" для російських окупантів. Згідно зі звітами, вони почали продавати в місцевих магазинах пельмені, наповнені отрутою та голками, а також енергетики з додаванням сірки, які викликають серйозні проблеми зі шлунком. Спроби окупантів боротися з цим, вилучаючи продукти з торгових точок чи залякуючи продавців, виявилися безуспішними, і отруєння продовжуються.

На додаток до цих незвичайних методів, українці використовують запальнички, що вибухають, і одноразові сигарети, які "самоліквідуються" в ротах окупантів. Сімейні пари з дітьми, ризикуючи своїм життям, проїжджають через блокпости, заїжджають у ліс і звідти стріляють мінометами в тил окупантів.

Також повідомляється про використання українцями отруєного алкоголю, який окупанти, вочевидь, іноді вживають, хоча уникають говорити про це публічно, щоб не розкривати проблему алкоголізму серед "другої армії світу".

Пропагандисти з Росії, країни, яка оголосила себе "визволителем", пропонують жорстокі методи на українців, які не підтримують окупацію.

"Чи слід залишати живими таких ось "диверсантів" при їх виявленні - залежить від обставин", - пише пропагандист.

Все це підкреслює складність ситуації на окупованих територіях і рішучість українців не змирятися з окупацією, що насаджується Росією.

Читайте також: