Мед - це продукт, який може зберігатися вдома тривалий час і при цьому зберігати свій смак та корисні властивості. Але для цього потрібно правильно його зберігати. У несприятливих умовах мед може почати тинятися, а його поживні компоненти можуть бути втрачені.

Докладніше про те, як не можна зберігати мед, щоб він не втратив корисні властивості, читайте у нашому матеріалі.

Щоб продукт залишався якісним, важливо дотримуватись певних правил.

Чому мед починає бродити

Якщо мед починає бродити, він втрачає свої корисні властивості та смак. Це відбувається, якщо продукт зберігається за умов підвищеної вологості. У такому разі він може бути використаний тільки для випікання, і його вживання у чистому вигляді може спричинити проблеми зі шлунком.

Як температура впливає на зберігання меду

Навіть незначна зміна температури може призвести до втрати ферментів та зниження поживних властивостей меду. При тривалому зберіганні за дуже низької або високої температури можуть утворитися шкідливі речовини, такі як гідроксиметилфурфурол.

Чи можна зберігати мед у холодильнику

При зберіганні меду важливі такі умови: прохолода, сухість та захист від сонячних променів. Оптимальна температура зберігання меду становить 11-15 градусів. Не рекомендується зберігати мед у холодильнику, так як він може швидко застигнути через холод, а також може утворитися зайва вологість.

Читайте також:

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку

Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети

Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення