У Києві було розкрито злочинну групу, яка займалася продажем фальшивих доларів через вигадані обмінні пункти. Як повідомила Київська міська прокуратура, зловмисники діяли на території міста, де влаштовували фіктивні пункти обміну валют. Ці точки працювали поза законними рамками, використовуючи ліцензії інших суб'єктів господарювання.

Один із потерпілих звернувся до правоохоронних органів після того, як зіткнувся з тим, що йому було продано підроблені гроші. Цей випадок став відправною точкою початку кримінального розслідування. Під час цього розслідування правоохоронці встановили факт продажу 1,5 тисяч фальшивих американських доларів в одному з підозрілих обмінних пунктів. Цікаво відзначити, що ці фальшиві банкноти були старими зразками доларового купюрного стандарту і мали номінал 100 доларів США кожна.

У ході проведення обшуків виявили ще один обмінний пункт, де злочинці також здійснювали обмін підробленими грошима. Внаслідок цих дій було вилучено готівку в іноземній та вітчизняній валюті, а також різну техніку на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Наразі правоохоронні органи активно працюють над виявленням усіх осіб, причетних до скоєння цих незаконних діянь, з метою навести справедливість та запобігти таким злочинним практикам у майбутньому.

Читайте також: