Напередодні зимового сезону все більше людей починає замислюватися про те, якою буде погода взимку. Внутрішня дитина кожного з нас хоче морозу та снігу – щоб свята були казковими, як у дитинстві. А інша половина прагне теплої та максимально м'якої зими, адже найкращі з найкращих змушені жити в окопах, захищаючи нас та нашу Україну. І синоптики одна з наших "половин" намагаються заспокоїти.

Докладніше про те, якою буде погода в Україні взимку інформує Апостроф.

За прогнозами синоптиків, зима 2023-2024 років в Україні буде теплою та малосніжною. Середня температура повітря за зиму перевищить кліматичну норму на 2-3 градуси.

У грудні очікується переважання плюсової температури повітря. Середня температура становитиме +3-5 градусів, що на 2-3 градуси вище за кліматичну норму. Сильні морози не очікуються.

У січні середня температура становитиме +2-4 градуси, що на 2 градуси вище за норму. У лютому також переважатиме плюсова температура, але погода буде мінливою, з опадами та сильним вітром. Середня температура становитиме +1-3 градуси, що на 2 градуси вище за норму.

Загалом зима 2023-2024 років в Україні буде теплою та малосніжною. Це пов'язано із глобальним потеплінням клімату.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати