Картопля - це одна з найпопулярніших овочів у світі, і українці, звичайно ж, не виняток. Його можна готувати по-різному, але останнім часом все більшої популярності набуває маринування картоплі на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, що таке маринована картопля і чому вона в льоху зберігається аж до весни, читайте в нашому матеріалі.
Цей спосіб консервування має ряд переваг:
- Картопля зберігає свій смак та аромат протягом усього року.
- Мариновану картоплю можна використовувати як гарнір до м'яса, риби або овочів, а також як самостійну страву.
- Маринування – це простий та швидкий процес, який не потребує особливих навичок.
Інгредієнти для маринованої картоплі:
- Картопля - 500 г
- Майонез - 3 ст. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Часник - 4 зубчики
- Орегано - за смаком
- Перець гострий мелений - за смаком
- Сіль за смаком
Приготування маринованої картоплі:
- Картоплю ретельно вимийте щіткою під проточною водою. Очистіть від шкірки й наріжте кубиками чи брусочками.
- Часник очистіть від лушпиння і подрібніть.
- У мисці змішайте олію, майонез, часник, орегано, перець і сіль.
- Залийте маринадом картопля і перемішайте.
- Викладіть картоплю у стерилізовані банки та закатайте кришками.
- Простерилізуйте банки у киплячій воді 15 хвилин.
- Дайте банкам охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою за кімнатної температури.
- Зберігайте мариновану картоплю у прохолодному місці.
Рекомендації:
- Для маринування можна використовувати будь-який сорт картоплі, але найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю.
- Щоб картопля вийшла хрусткішою, можна додати в маринад 1 ст. л. оцту.
- Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду червоний перець або гірчицю.
Подавати мариновану картоплю можна як самостійну страву, так і як гарнір.
Ось кілька ідей для подачі маринованої картоплі:
- Як самостійна страва:
- Мариновану картоплю можна подати із салатом зі свіжих овочів чи зелені.
- Можна приготувати з маринованої картоплі салат із майонезом або сметаною.
- Мариновану картоплю можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі.
- Як гарнір:
- Мариновану картоплю можна подати до м'яса, риби чи птиці.
- Мариновану картоплю можна подати до овочів, наприклад, до тушкованої капусти або борщу.
Читайте також:
Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі
Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"
Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем