Картопля - це одна з найпопулярніших овочів у світі, і українці, звичайно ж, не виняток. Його можна готувати по-різному, але останнім часом все більшої популярності набуває маринування картоплі на зиму.

Докладніше про те, що таке маринована картопля і чому вона в льоху зберігається аж до весни, читайте в нашому матеріалі.

Цей спосіб консервування має ряд переваг:

  • Картопля зберігає свій смак та аромат протягом усього року.
  • Мариновану картоплю можна використовувати як гарнір до м'яса, риби або овочів, а також як самостійну страву.
  • Маринування – це простий та швидкий процес, який не потребує особливих навичок.

Інгредієнти для маринованої картоплі:

  • Картопля - 500 г
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Часник - 4 зубчики
  • Орегано - за смаком
  • Перець гострий мелений - за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування маринованої картоплі:

  1. Картоплю ретельно вимийте щіткою під проточною водою. Очистіть від шкірки й наріжте кубиками чи брусочками.
  2. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть.
  3. У мисці змішайте олію, майонез, часник, орегано, перець і сіль.
  4. Залийте маринадом картопля і перемішайте.
  5. Викладіть картоплю у стерилізовані банки та закатайте кришками.
  6. Простерилізуйте банки у киплячій воді 15 хвилин.
  7. Дайте банкам охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою за кімнатної температури.
  8. Зберігайте мариновану картоплю у прохолодному місці.

Рекомендації:

  • Для маринування можна використовувати будь-який сорт картоплі, але найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю.
  • Щоб картопля вийшла хрусткішою, можна додати в маринад 1 ст. л. оцту.
  • Для більш пікантного смаку можна додати до маринаду червоний перець або гірчицю.

Подавати мариновану картоплю можна як самостійну страву, так і як гарнір.

Ось кілька ідей для подачі маринованої картоплі:

  • Як самостійна страва:
    • Мариновану картоплю можна подати із салатом зі свіжих овочів чи зелені.
    • Можна приготувати з маринованої картоплі салат із майонезом або сметаною.
    • Мариновану картоплю можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі.
  • Як гарнір:
    • Мариновану картоплю можна подати до м'яса, риби чи птиці.
    • Мариновану картоплю можна подати до овочів, наприклад, до тушкованої капусти або борщу.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"

Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем