Вибір безпечних матеріалів для приготування їжі має вирішальне значення для підтримки хорошого здоров'я, оскільки багато кухонного приладдя може становити небезпеку через шкідливі матеріали, що виділяють токсичні речовини.

Наприклад, відомо, що накопичення алюмінію в організмі сприяє розвитку складних захворювань.

До найбільш шкідливих матеріалів для приготування їжі відноситься посуд з тефлоновим покриттям, навіть незначне пошкодження якого може призвести до виділення перфтороктанової кислоти під час звичайних кулінарних дій, таких як смаження м'яса.

Пластиковий посуд також викликає занепокоєння, виділяючи шкідливі хімічні речовини під впливом тепла. Мідь при окисненні харчовими кислотами може виділяти шкідливі речовини.

Старий посуд з подряпинами бажано викидати, тому що в ньому можуть вже заселитися мікроорганізми, що становлять небезпеку для здоров'я. Дерев'яні обробні дошки також входять до списку, оскільки вони можуть убирати різні речовини.

Як безпечніший варіант фахівці рекомендують вибирати для зберігання та приготування їжі кераміку з підглазурним розписом і скло. Чавун відомий своїми гіпоалергенними властивостями, нетоксичністю та довговічністю.

Посуд із нержавіючої сталі також рекомендується для безпечнішого приготування їжі. Свідомий вибір кухонного начиння сприяє створенню здоровішого середовища для приготування їжі.

Читайте також:

Зеленський зробив заяву щодо термінів закінчення війни: "Не все так швидко, як хотілося б"

Так робили за старих часів: чому на дачній ділянці чи біля будинку в селі обов'язково треба посадити калину

Може підскочити понад 40 гривень: що кажуть експерти про курс долара