Плита – це один із найважливіших предметів на кухні. Однак вона може швидко покритися жирним нальотом та нагаром, які складно видалити звичайними засобами побутової хімії. На щастя, є багато народних методів, які допоможуть вам очистити плиту без великих грошових витрат.

Докладніше про те, як швидко і без хімії очистити кухонну плиту навіть із засохлим жиром, читайте в нашому матеріалі.

Нашатирно-анісові краплі

Нашатирно-анісові краплі - це ефективний засіб для видалення жирних плям і нагару. Для цього необхідно нанести краплі на забруднені місця та залишити на 30 хвилин. Потім наліт, що розм'якшився, можна прибрати губкою або ганчіркою.

Харчова сода

Харчова сода - це ще один ефективний засіб для очищення плити. Для цього необхідно насипати соду тонким шаром на забруднені місця та залишити на 30 хвилин. Потім соду можна змити водою чи прибрати губкою.

Сода та оцет

Сода та оцет - це поєднання, яке допоможе вам впоратися із найстійкішими забрудненнями. Для цього необхідно змішати соду та оцет в рівних пропорціях і нанести суміш на забруднені місця. Через 15 хвилин суміш можна змити водою або прибрати губкою.

Додаткові поради

Щоб плита довше залишалася чистою, необхідно регулярно протирати її вологою ганчіркою після приготування їжі. Також можна використовувати спеціальні захисні плівки, які запобігають появі нагару та жирних плям.

Наведені вище методи допоможуть очистити плиту без великих грошових витрат і зусиль.

Читайте також:

Допоможе звичайна гірчиця: як швидко відмити посуд до ідеального блиску. Про миючі засоби ви забудете

Секрет радянських сантехніків: як за 10 хвилин прочистити забиті труби без будь-якої хімії та троса

Як почистити цілу каструлю молодої картоплі всього за одну хвилину: такого ви точно не бачили