Зварити яйце - це легко, але очистити його без проблем - це вже завдання складніше. Багато кулінарів використовують різні хитрощі, щоб полегшити процес: додають сіль у воду, остуджують продукт у льоду, купують виключно яйця старих курок, вважаючи, що шкаралупа від них краще відлітає. Проте ці методи не дають гарантованого результату.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як за допомогою простої хитрості відварити яйця, щоб шкаралупа сама облізла, читайте в нашому матеріалі.
Однак є один перевірений спосіб, який знають лише шеф-кухарі в елітних ресторанах. Саме цей метод дозволить вам зварити яйця так, що шкаралупа відлетить без проблем.
Що потрібно зробити:
- Візьміть необхідну кількість яєць для варіння та невеликий ківш із щільною кришкою.
- Налийте в ківш воду, але зовсім небагато – приблизно на 1 см, щоб вона трохи покрила дно.
- Туди ж покладіть яйця.
- Поставте ківш на середній вогонь та накрийте кришкою.
Як варити:
У результаті в ковші накопичуватиметься пара від киплячої води, яка і стане основною причиною варіння яєць. Іноді їх можна перекладати з одного боку в інший, щоб стінки не прилипали до білка. Варити слід стільки, скільки потрібно для вашого випадку - чи це некруто, чи круто.
Як очищати:
Після варіння яйця потрібно одразу ж остудити під холодною водою. Потім трохи потрясіть їх, щоб шкаралупа відстала від білка. Після цього шкаралупу можна легко зняти, не докладаючи зусиль.
Чому цей метод працює?
При варінні яєць у воді шкаралупа з часом починає набухати й відходити від білка. Однак при цьому вона може прилипнути до стін ковша. Якщо ж варити яйця на пару, то шкаралупа не стикатиметься з водою і тому не набухатиме. В результаті вона легко відстане від білка після варіння.
Ось кілька порад, які допоможуть вам досягти ще кращого результату:
- Використовуйте лише свіжі яйця.
- Варіть яйця в ковші з товстим дном, щоб вони прогрівалися рівномірно.
- Не перетравлюйте яйця, інакше вони стануть твердими й шкаралупа зніматиметься важче.
Читайте також:
Хитрість, яка здивує: як за допомогою яйця упорядкувати вироби з натуральної шкіри
Лимон вам на допомогу: як варити яйця, щоб вони не тріснули. Простий лайфхак