Газова плита на кухні - це одне з найважчих у догляді предметів. Ще б пак, щоденне приготування їжі призводить до швидкого забруднення. Крім того, для ліквідації різного роду забруднень з газової плити потрібно почистити не тільки основну панель, але і верхню решітку, вимикачі і пальник. Досвідчені господині придумали щадний спосіб упорядкувати замизані чорні кругляшки після всіх приготувань так, щоб на це не знадобилося багато часу і сил.

Ніхто не заперечуватиме, що утримувати газову плиту в порядку – справа нудна і невдячна.

При цьому, якщо поверхню легко протерти відразу після закінчення приготування страви, зберігаючи її чистоту, то з конфорками таке не проходить. Ще б пак, кришки на них миттєво вбирають жир і бруд, тому через короткий термін виявляються дуже брудними. Звичайно, можна спробувати відчистити їх порошком, але це призведе до подряпаних поверхонь конфорок, що не всім господаркам подобається.

Досвідчені хіміки вигадали відмінний спосіб відмити конфорки - вони винайшли склад, який за секунди перетворює "убиту" газову плиту ідеально чисту.

Так, у невелику каструльку наливаємо води та кладемо в неї три столові ложки солі. Доводимо до кипіння. У мисці тим часом робимо суміш: одна столова ложка соди, три столові ложки оцту та одна – будь-якого миючого засобу для посуду. Змішавши склад, заливаємо туди киплячу солону воду і знову перемішуємо.

Після чого обережно опускаємо в суміш кружечок конфорки і залишаємо на кілька хвилин, щоб бруд відмокла і відстала. Згодом виймаємо чистеньку, блискучу кришку конфорки, ніби вона щойно куплена.

Читайте також:

Допоможе мило, але не будь-яке: як швидко та якісно відмити праску від нагару

Допоможе звичайний крохмаль: найефективніший спосіб, який допоможе відмити навіть 100-річний нагар із каструлі

Потрібен лише один лимон: як швидко відмити мікрохвильову піч, щоб вона стала як нова

Секрет "двох склянок": як швидко відмити сковорідку навіть від найстарішого нагару