Нинішні несприятливі погодні умови в Україні, що характеризуються низькими температурами, сильним вітром та поганою видимістю, впливають як на роботу авіації, так і на потенційну ефективність ударів безпілотників РФ.

Про це пише «УНІАН»

Спікер Військово-повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат наголосив на впливі вітру на безпілотні літальні апарати (БПЛА), заявивши, що сильний вітер потенційно може збити дрони з курсу.

У той час як крилаті ракети страждають від цього меншою мірою, БПЛА мають особливі льотні характеристики, які роблять їх уразливими до несприятливих погодних умов.

"Якщо сильний вітер, це може впливати, тому що може просто здувати ті безпілотники. Найменше це впливає на крилаті ракети. А БПЛА – це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода дещо впливає”, - зазначив Ігнат.

Ігнат попередив, що різкі зміни температури, наприклад перехід від негативних значень до позитивних, можуть призвести до зледеніння фюзеляжів літаків, що ускладнить роботу авіації.

Погані погодні умови також негативно впливають на роботу ППО, особливо мобільних вогневих груп, знижуючи ефективність їхньої роботи через обмежену видимість.

Незважаючи на непросту погоду, Ігнат повідомив, що ця ніч була відносно спокійною порівняно з попередніми днями, були моменти застосування ракет Х-59, які зрештою не мали успіху для противника.

Він згадав, що того дня атак дронів не було, що вказує на тимчасову перерву супротивника після великої серії запусків дронів минулої ночі.

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 25 листопада російські війська провели масовану атаку безпілотників на Україну, запустивши рекордну кількість ударних БПЛА, при цьому було задіяно близько 75 дронів «Шахед», з яких, як повідомляється, 71 був збитий. Основною метою атаки був Київ.

Читайте також:

Як правильно зберігати капусту кілька місяців, щоб вона була свіжою і не з'являвся запах

Погодне пекло в Росії: з берегів вийшло Берингове море, під воду пішов цілий аеродром

З першого разу ви достеменно не здогадаєтеся: чому в СРСР плацкартні вагони називалися саме так і що таке "плацкарта"