Повідомляється, що у відчайдушній спробі замінити значну кількість танків, втрачених у війні проти України, Російська Федерація виводить 60-річні танки Т-62 з тривалого зберігання.

Як повідомляє Forbes, ці застарілі танки оснащуються додатковою сталевою бронею для підвищення їхньої живучості у зіткненнях з українськими силами.

Про це пише «УНІАН»

Одна з примітних проблем, пов'язаних із цими застарілими танками Т-62, полягає в тому, що Кремль, схоже, нехтує удосконаленням їх 620-сильних двигунів.

Незважаючи на додавання повного комплекту додаткової вибухово-реактивної броні вагою до трьох тонн, повільний Т-62 стає більш неповоротким. Рішення про відродження танків Т-62 обумовлено суттєвими втратами сучасних танків, що перевищують 1000 машин, понесених російськими військовими.

Модернізована версія, що одержала позначення Т-62МВ зр. 2023 року, включає сучасні функції, такі як приціл навідника 1ПН96МТ-02 для основної 115-мм гармати, що робить його, мабуть, самим модернізованим Т-62.

"Завдяки ERA плюс сучасному прицілу навідника 1PN96MT-02 для основної 115-міліметрової гармати цей Т-62 може бути модернізованим Т-62. Назвіть його Т-62МВ Obr. 2023", - йдеться у матеріалі.

Однак недостатня потужність дизеля Т-62МВ, що розвиває всього 620 кінських сил, викликає сумніви. Завдяки додатковій вазі динамічного захисту, питома потужність Т-62МВ є значно нижчою, ніж у танків західного виробництва, таких як український М-1 та колишній німецький «Леопард-2».

"Це має значення. Як російські, так і українські збройні сили часто-густо розгортають танки для невеликих бойових рейдів. Є чимало випадків, коли невеликі групи танків по обидва боки прискорювалися до ворожих позицій, вистрілили кілька снарядів, а потім прискорилися геть, коли до них наближалися ракети та артилерія супротивника”, - пише видання.

Хоча реактивна броня забезпечує підвищений захист від деяких типів фугасних снарядів, вона знижує рухливість танка. Це вирішальний чинник, особливо у бойових ситуаціях, коли танкам необхідно швидко маневрувати, відступати та змінювати позиції.

Повільна задня передача танків радянського зразка, у тому числі Т-62, тривалий час була обмеженням, що робило їх уразливими під час швидких бойових нальотів.

Навпаки, такі танки, як український М-1 та колишній німецький «Леопард-2», мають систему трансмісії з високою швидкістю заднього ходу, що дозволяє їм швидко переміщатися та уникати потенційно небезпечних ситуацій. Т-62МВ зр.

Очікується, що 2023 рік, навіть із додатковою ERA, зіткнеться з проблемами через свою низьку швидкість заднього ходу, що ще більше поставить під загрозу її ефективність у динамічних бойових сценаріях.

"Більшість танків радянського зразка, навпаки, мають надзвичайно повільну передачу заднього ходу — і це може призвести до загибелі екіпажів цих танків під час рейду, де кожна секунда має значення. Т-62 без трьох тонн ERA може рухатися заднім ходом зі швидкістю п'ять миль на годину порівняно з максимальною швидкістю М-1 25 миль на годину заднім ходом. З додатковим ERA, Т-62МВ Obr. 2023 рік буде ще повільніше", - прогнозує ЗМІ.

Читайте також:

Виплатять одразу кілька тисяч гривень: хтось із пенсіонерів отримає гарні надбавки. перелік

Церковне свято 27 листопада: кому не можна відчиняти двері до будинку, щоб не запустити лиха

Ось це у них працювала кмітливість: для чого радянські водії завжди возили у багажнику сіль та мило