Якщо у вашому будинку пластикові вікна почали пропускати холод, не поспішайте викликати майстра. Можливо, проблему можна вирішити самостійно.

Докладніше про те, що потрібно зробити з пластиковим вікном, якщо воно пропускає холод, читайте в нашому матеріалі.

Перше, що потрібно зробити, це перевірити режим роботи вікон. Більшість пластикових вікон мають два режими - зимовий і літній. У зимовому режимі стулки притискаються до рами щільніше, що дозволяє краще зберігати тепло. Щоб переключити вікно в зимовий режим, необхідно взяти шестигранну викрутку та підкрутити цапфи. Вони знаходяться на торці стулки. Підкручувати цапфи слід по черзі, починаючи з верхньої. Після того, як ви підкрутили всі цапфи, закрийте вікно та перевірте, чи проходить через нього холодне повітря.

Якщо після регулювання вікна холодне повітря, як і раніше, проходить, швидше за все, справа в ущільнювачах, що зносилися. Ущільнювачі – це гумки, які розташовуються по периметру віконної рами. Вони забезпечують герметичне прилягання стулки до рами та запобігають проникненню холодного повітря. Якщо ущільнювачі зносилися, необхідно замінити.

Замінити ущільнювачі самостійно нескладно. Для цього необхідно зняти стулку з петель та вийняти ущільнювач. Потім потрібно встановити новий ущільнювач і повернути стулку на місце.

Якщо ви не впевнені, чи можете самостійно замінити ущільнювачі, краще викликати майстра. Це не коштуватиме надто дорого, зате ви будете впевнені, що роботу буде виконано якісно.

Поради щодо утеплення пластикових вікон

  • Регулярно перевіряйте режим роботи вікон.
  • Не забувайте змащувати петлі вікон.
  • Слідкуйте за станом ущільнювачів.
  • Не закривайте вікна на ніч, якщо надворі холодно.

При дотриманні цих простих порад ви зможете продовжити термін служби пластикових вікон і зберегти тепло в будинку.

Читайте також:

Зробіть це вже зараз: як перевести вікна в зимовий режим, щоб позбавитися протягів

Багато хто і не здогадувався: навіщо у хрущовках робили вікно між кухнею та ванною

Це дуже погана прикмета: чому з настанням темряви не рекомендується дивитися у вікно