ПриватБанк взяв на себе відповідальність почати виплати у розмірі 1200 євро для певної групи громадян, в даному випадку для в'язнів концтаборів часів Голокосту, що вижили, пережили нацистську окупацію. Загальна компенсація може досягати 47,6 тисячі гривень.

Директор з роздрібного бізнесу ПриватБанку Дмитро Мусієнко підкреслив, що банк вже з 2014 року здійснює такі виплати і є єдиним банком-агентом, уповноваженим Німеччиною через компанію Claims Conference проводити компенсаційні виплати в Україні для жертв нацизму.

Банк акцентує увагу на максимальному комфорті та оперативності для одержувачів цих коштів. ПриватБанк не стягує комісії за проведення цих операцій. Заяви на отримання компенсації приймаються від тих, хто особисто постраждав під час Голокосту.

ПриватБанк зобов'язується своєчасно повідомляти одержувачів про надходження коштів через телефон або SMS. Виплати автоматично зараховуються на картку або рахунок клієнта у банку. У разі відсутності рахунку в ПриватБанку, можливе отримання готівки в будь-якій філії, надавши паспорт. Банк прагне забезпечити зручність та доступність процесу для всіх бенефіціарів.

Читайте також: