У середу, 29 листопада, очікується, що на Україну обрушиться новий циклон, який торкнеться майже всієї країни опадів. Інформацію про майбутні погодні умови надала начальник відділу зв'язків зі ЗМІ Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Про це пише «apostrophe»

Вона згадала про тимчасовий розрив між атмосферними фронтами у вівторок, оскільки нинішній циклон рухається на північний схід, залишаючи Україну через Сумську та Чернігівську області.

Однак у середу очікується, що новий циклон увійде до України з дещо іншою траєкторією, ніж із південного заходу, і торкнеться західних та південно-західних регіонів, включаючи Вінницю.

"А ось вже в середу, в ніч на середу, ми чекаємо на вихід нового циклону. Але він уже матиме трохи іншу траєкторію. Цей циклон буде більше з південного заходу, тобто заходитиме через західні області та південно-західні через Вінниччину. Тому в середу очікуємо опади практично на всій території України”, – поінформувала синоптик.

Птуха пояснила, що другий циклон охопить велику територію, принісши різні види опадів. У західних областях переважно сніг, а у північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях – мокрий сніг. В решті країни очікуються дощі.

У Києві очікується змішана фаза опадів, що починається з дощу та переходить у сніг. Найбільш активна фаза другого циклону очікується в ніч проти середи, з його виходом з України у бік Сумської області того ж дня.

Читайте також:

Червона, синя або зелена: чому рідину для автомобільного омивача фарбують у різні кольори

Ви повторюєте цю помилку щодня: з якими продуктами в жодному разі не можна пити чай

Газ на автозаправках знову дорожчає: скільки зараз обійдеться заправити автомобіль із ГБО