Вчені з Австралії провели дослідження і дійшли висновку, що фастфуд негативно впливає на вироблення чоловічого гормону тестостерону, що згодом позначається на чоловічій статевій функції і може призвести до безпліддя.

Одним із поширених продуктів фастфуду є газована солодка вода, або просто газована вода. У чоловіків, які вживають газовані напої на регулярній основі, кількість сперматозоїдів знижується на 30% порівняно з тими, хто п'є газовану воду рідко або не п'є зовсім. Причиною цього є такі компоненти, що містяться в газованій воді, як вуглекислий газ, бензоат натрію (харчова добавка E211) і велика кількість цукру. Дослідження засвідчили, що вживання всього лише 1 літра солодкої газованої води на день може з часом призвести чоловіка не тільки до ожиріння, а й до зниження потенції.

Ще одним поширеним продуктом фастфуду є чіпси та картопля фрі.

Їхнє надмірне споживання небезпечне через високий вміст трансжирів, які сприяють зниженню рівня фертильності, тобто здатності до зачаття потомства. Крім того, крохмаль, що міститься у великій кількості в картоплі фрі та чіпсах, впливає на вуглеводний обмін в організмі чоловіка і провокує підвищену вироблення жіночих гормонів. Це призводить до гормонального дисбалансу, який у свою чергу пригнічує чоловічу статеву функцію. Подібний ефект чинить на чоловічий організм та пиво.

Також до фастфуду належать різні ковбасні та м'ясні вироби. Регулярне вживання сосисок, сардельок та інших подібних продуктів з часом сприяє зниженню чоловічого лібідо, тобто статевого потягу. Негативно на статеву функцію чоловіків впливає морозиво, особливо у випадках надмірної ваги, оскільки воно може знизити інтерес до сексуальної активності.

Говорячи про шкідливий вплив фастфуду, потрібно пам'ятати не тільки про дорослих чоловіків, а й про підростаюче покоління.

За словами дієтолога Маргарити Корольової, фастфуд особливо небезпечний для хлопчиків та підлітків, оскільки в цей період йде активне формування та розвиток репродуктивної системи. Якщо попередні покоління чоловіків у дитячому та підлітковому віці все ж таки отримували досить корисних натуральних продуктів, то сучасні діти набагато раніше піддають свої організми негативному впливу фастфуду. Результат цього дослідження показують, що показники здоров'я, у тому числі репродуктивного, у сьогоднішніх молодих людей набагато гірші, ніж навіть у літніх людей.

Наочним прикладом шкоди фастфуду став експеримент, проведений 2004 року в Америці.

Його учасником виступив 33-річний здоровий чоловік на ім'я Морган Сперлок з відмінними фізичними даними та чудовою формою. Протягом 30 днів він харчувався виключно фастфудом різних видів. За цей період Морган набрав 11 зайвих кілограм та зазнав проблем із потенцією. Для того, щоб повністю відновитися після такого експерименту, йому знадобилося 14 місяців суворої дієти та активних тренувань.

Читайте також: