У заяві з Кремля висловили відмову від переговорів з Україною, виправдовуючи це тим, що запропоновані Києвом умови миру не обговорюються. Сергій Рябков, заступник міністра закордонних справ Росії, заявив, що найближчим часом Росія зробить кроки для повномасштабного вторгнення в Україну та досягнення своїх стратегічних цілей.

Він явно висловив сумнів щодо можливості укладання перемир'я у 2024 році і підкреслив, що Росія не збирається погоджуватися з умовами, запропонованими українською владою. Рябков повторив заяву про "неспроможність" України, вважаючи, що Сполучені Штати можуть подати свої пропозиції щодо переговорів та припинення вогню, але мають обговорювати їх з Києвом, а не з Москвою.

У відповідь на запитання журналістів щодо можливості діалогу та укладання перемир'я, Рябков заявив, що на поточному етапі він не бачить такої можливості. Він також висловив невдоволення тим, що США дотримуються "формули світу Зеленського" як єдиної основи для домовленостей, вважаючи, що на такій основі не вдасться досягти угод чи навіть розпочати діалог. Таким чином Росія не готова розглядати пропозиції США на цих умовах і закликає їх спілкуватися з українською владою безпосередньо.

Читайте також: