Зустріч білого нальоту на маринованих огірках може викликати сумніви у їстівності продукту, викликати побоювання щодо його безпеки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОсь більш пильний погляд на це явище та рекомендації про те, чи придатні солоні огірки до вживання.
Причини білого нальоту.
Згодом на маринованих огірках у банках може утворитися білий наліт, особливо при тривалому зберіганні. Маринад також може помутніти.
Ознаки, куди варто звернути увагу.
Зміни зовнішнього вигляду та запаху, наприклад, помутніння маринаду, повинні викликати обережність.
Важливість герметизації банок.
Погана герметизація становить небезпеку для здоров'я людини і навіть може бути небезпечною для життя.
Біле покриття або пліснява.
За наявності плісняви, яку можна визначити по плямах із зеленуватим відтінком, продукт небезпечний для вживання в їжу, і весь вміст банки слід викинути.
Молочнокислі бактерії.
Безневинний білий наліт на маринованих огірках часто приписують молочнокислим бактеріям, корисним для організму.
Відмінність нальоту від плісняви.
Цвіль зазвичай утворюється плямами, іноді зеленого відтінку, тоді як доброякісний наліт покриває велику площу овочів.
Зацвілі огірки мають неприємний запах, тоді як огірки з нешкідливим білим нальотом зберігають звичний аромат квашеного продукту.
Таким чином, хоча від пліснявих солоних огірків слід повністю відмовитися, білий наліт на огірках часто нешкідливий і корисний. Різниця між ними має вирішальне значення для забезпечення безпеки маринованих продуктів.
Читайте також:
Названо найпоширеніші помилки, через які шашлик виходить жорстким. Ніколи так не робіть
Відділиться одразу 4 регіони: експерт розповів, як почне розвалюватися Росія. Путін це не зупинить
Про магазинне ви точно забудете: як приготувати найсмачніший домашній майонез "Провансаль"