Останнім часом російські окупанти практично щоночі намагаються атакувати Україну за допомогою дронів-камікадзе "Шахед" та ракет. Найбільше цих безпілотників страждають південні регіони України, зокрема, Одеська область і Миколаївщина. Однак трапляються випадки, коли техніка окупантів "відмовляється" виконувати злочинні накази.

Так стало відомо, що через шторм у тимчасово окупованому Криму впав "шахед", який Росія запускала під час атаки по Україні.

Про це повідомили Сили оборони півдня України у своєму телеграм-каналі.

"Навіть негода нам підіграє... проти окупантів. Відправлене зло повернулося до зловмисників, - сказано в повідомленні.

А ще 27 листопада спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попереджав в ефірі телемарафону, що сильний вітер здатний здувати російські ударні безпілотники.

Нагадаємо, що в ніч на 29 листопада росіяни атакували ударними безпілотниками типу Shahed з напрямку російського Приморсько-Ахтарська, а також керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного простору окупованої Херсонської області, повідомляли у Повітряних силах ЗСУ.

Загалом окупанти застосували 21 безпілотник типу Shahed, напрямом удару яких була Хмельницька область. Також росіяни випустили 3 керовані авіаційні ракети, які тримали курс на південь країни.

Проте всіх безпілотників було знищено в межах Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.

Нагадаємо, що 26 листопада Україну накрила потужна негода, яка дісталася і тимчасово окупованого Криму. Шторм був настільки сильним, що зруйнував захисні споруди біля Кримського мосту. Більше того, через шторм у Криму навіть зіткнулися три російські судна і затонув військовий катер ВМС РФ.

Призначений Росією так званий "глава" півострова Сергій Аксьонов заявив про запровадження режиму "надзвичайна ситуація" на території десяти муніципальних утворень через потужний шторм.

Читайте також:

Путін вже не в змозі захистити Росію: безпілотники атакували найпрестижнішу танкову дивізію просто під Москвою

А ось це вже серйозно: компанія, яка робить Байрактари, запустить в Україні завод з виробництва безпілотників.

ЗСУ не перемогти: українські захисники зібрали з 6 автоматів "господаря неба", що збиває безпілотники. Відео

Удар відплати: у Тверській області безпілотники атакували великий нафтопереробний вузол