Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала мир убезпечити Україну від російських атак і створити "оборонний щит". Вона наголосила, що цієї зими, як і минулої, росіяни намагатимуться залишити українців без теплої води та електрики, атакуючи критичну інфраструктуру нашої держави.

"Союзники України по всьому світу мають створити над цією стороною "оборонний щит", щоб убезпечити її від російських атак у зимовий період. Метою Росії знову є громадянська інфраструктура", - сказала глава МЗС Німеччини, її слова цитує DW.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав п'ять причин, чому партнери повинні посилити систему ППО нашої країни: це рятуватиме життя, спонукатиме українських біженців повертатися додому з-за кордону, допомагати ЗСУ отримувати успіх, у тому числі і в Чорному морі, захистить інфраструктуру, яку потім не потрібно буде відновлювати, а це позбавить РФ можливості продовжувати ракетний терор. Він наголосив, що 2024-й має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба.

Читайте також:

У Німеччині потішили українських біженців: на скільки тепер можна залишитись у цій країні

Потужний захист українського неба: Німеччина взимку розгорне ще одну систему ППО

Росіяни втікатимуть, якщо встигнуть: які нові озброєння Україна отримає від Німеччини

Навіть не потрібне знання мови: скільки готові платити українцям у Німеччині і хто потрібен на роботу