Зварити курячі яйця зможе навіть дитина, адже це дуже проста дія. А ось далі настають проблеми. Ще б пак, іноді шкаралупа настільки міцно "приклеєна" до яєчного білка, що її зняття стає досить складним завданням. І в цьому може допомогти речовина, яка є на кожній кухні.

Кожна людина хоча б раз у житті але помічала, що деякі яйця чистяться без проблем, а ось інші очистити складніше, незважаючи на те, що вони були в одній коробці.

Експерти кажуть, що яйце 7-10 днів давності ідеально підходять для приготування їжі та їх найлегше очистити. Вся справа в тому, що старі яйця більш лужні, тому ви можете легше їх очистити, а свіжі яйця - це справжня протилежність, вони менш лужні, тому вони викликають більше проблем, коли йдеться про видалення їхньої шкаралупи.

Однак, якщо під час варіння яєць покласти у воду звичайну харчову соду, то жодних проблем зі зняттям шкаралупи не виникне. Однак із сипучим компонентом не варто переборщувати.

Цілком достатньою кількістю вважається одна чайна ложка соди. Втім, у більшості випадків "спрацює" та половина чайної ложки засобу.

Харчова сода забезпечить перебування яєць серед лужної реакцією. У результаті шкаралупа стане набагато крихкішою і не буде так сильно "приклеєна" до білкової поверхні. Оболонка миттєво "злетить" з приготованим яйцем.

А ще щоб яйця добре чистилися після варіння, перед варінням сирі яйця потрібно струснути злегка або покрутити на поверхні столу, щоб вміст усередині рівномірно розподілився і повітряна камера збільшилася.

До речі, якщо необхідно приготувати круто яйця, найкраще покласти їх в холодну воду, а потім почати кип'ятити їх. Тоді буде більше ймовірності, що вони не тріснуть.

Якщо ж потрібно приготувати яйця з м'яким жовтком, їх потрібно занурити в гарячу воду, використовуючи столову ложку і виміряти час. Залежно від розміру яйця потрібно близько 3 хвилин.

Читайте також:

Які яйця краще фарбувати на Великдень – коричневі чи білі. Відповідь вас здивує

Що буде з цінами на яйця, м'ясо та крупи: українцям розповіли, до чого треба готуватися

Шкаралупа сама облазитиме: спробуйте відварити яйця саме таким способом - ви здивуєтеся

Помилка, яку допускає кожен: які яйця в жодному разі не можна купувати в супермаркеті