Прогнози погоди вказують на те, що новий циклон із Туреччини, як очікується, обрушиться на Україну найближчими днями.

Про це пише «УНІАН»

Синоптик Наталія Птуха прогнозує, що з 7 по 8 грудня цей південний циклон вплине на окремі регіони, особливо на південь, центр і схід, що призведе до невеликих снігопадів.

Очікується, що північні та західні регіони постраждають меншою мірою.

Хоча прогнозується, що вплив південного циклону триватиме до 9 грудня, очікується, що він не призведе до суворих погодних умов. Очікується, що нічна температура становитиме від -1 до -7 градусів за Цельсієм, а в західних регіонах у ніч проти 8 грудня температура опуститься до -8-13 градусів за Цельсієм.

"7−8 грудня з Туреччини та Чорного моря підійде південний циклон. Він не поширить свій вплив на всю територію України, проте певні його фронтальні системи закидатимуть опади і на територію України — переважно у вигляді невеликого снігу. Постраждають південь, центр та схід. А ось північ і захід ця волога доля практично обійде стороною", - зазначила синоптик.

До кінця тижня прогнозується, що над Україною переважатимуть західні атмосферні потоки, що призведе до подальшого підвищення температури та можливості випадання опадів. Незважаючи на це, загалом погода, як очікується, буде спокійнішою порівняно з недавніми складними умовами.

Варто зазначити, що якщо синоптик Наталія Птуха передбачає перепочинок через вплив потужного антициклону із північного сходу, то метеоролог Ігор Кібальчич попереджає про наближення потужного антициклону до України з російського Сибіру, ​​який може принести чергове похолодання та сильний вітер.

Будьте в курсі місцевих прогнозів погоди, щоб отримувати точну та своєчасну інформацію.

Читайте також:

PIN-UP Foundation доставив 97 тонн товарів першої необхідності до прифронтових міст понад півроку

Уболівальники здивуються: в офіційний м'яч Євро-2024 вбудують спеціальний чіп. Що він робитиме

Допоможе одна склянка пива: як за лічені секунди відмити сковорідку навіть від старого жиру