9 грудня має значення у церковному календарі як зачаття праведної Анни Пресвятої. Хоча життя святої Анни не докладно описано в Біблії, апокрифічні твори, такі як Протоєвангеліє Якова, дають розуміння.

Про це пише «ТСН»

Як повідомляється, Ганна виконала свою обітницю посвятити Марію Богу, і, виховавши її до трьох років, Марію привели до Храму. Анна померла в Назареті і вшановується в християнстві як свята, зокрема як покровителька вагітних жінок, матерів, бабусь, шахтарів, а також деяких країн і міст.

9 грудня до деяких народних прикмет і традицій належать:

Спостереження за погодою протягом дня, щоб передбачити результати, наприклад безвітряний і тихий день, що передбачає хороший урожай садових фруктів.

Зв'язування погоди з майбутніми подіями, наприклад, дощ у цей день передбачає дощ навесні.

Віра в те, що іній на деревах віщує рясний урожай у наступному році.

Асоціювання ясної погоди із сильними морозами у Новий рік, а похмура погода передбачає відлигу.

Традиційно цього дня людям радять не виходити з дому після заходу сонця, а дівчатам не рекомендується займатися домом. Слід уникати таких негативних дій, як наклеп та лайка. Ці звичаї пов'язані з культурними та історичними віруваннями, пов'язаними з 9 грудня.

Крім того, 9 грудня вважається днем, коли сонце «повертається до Анни на літо, а зима на мороз», підкреслюючи роль Анни як захисниці та покровительки, особливо для жінки, які потребують додаткового захисту, наприклад, вагітні жінки, які моляться за здоров'я своїх дітей.

Читайте також:

І як із таким взагалі виживають? Скандальний депутат Дубинський показав синець, який отримав у камері СІЗО

Ось звідки приходять біди та нещастя: де у квартирі в жодному разі не можна зберігати віник

Вся родина захоче їсти ці ласощі щодня: рецепт справжніх українських галушок по-мисливськи