Кожна господиня знає, що ідеальний спосіб розморожування – витягнути ввечері м'ясо з морозилки, покласти його в миску та поставити на полицю холодильника. Тоді вже на ранок м'ясо повністю відтає. Разом з тим не завжди є достатньо часу для цього.

І правда, всім знайома ситуація, коли потрібно швидко приготувати смачну вечерю, а м'ясо напередодні вийняти з морозилки забули. Або ж дитина прибігла додому з купою друзів і всіх потрібно екстренно нагодувати.

Саме для таких ситуацій є одна маленька хитрість, яка не потребує обладнання та допоможе вам швидко розморозити шматочок м'яса.

Швидкий спосіб розморожування м'яса за допомогою цукру

Візьміть миску і налийте в неї теплу (не гарячу воду). Додайте туди трохи цукру. На 1 л води буде достатньо 3 ст. ложки. Цукор потрібно повністю розчинити у воді, тому розмішайте воду як слід.

Після повного розчинення цукру покладіть у воду шматок замороженого м'яса. І залиште хвилин на 15-20.

За цей проміжок часу м'ясо досягне такого стану, коли з ним можна буде проводити маніпуляції. Не турбуйтеся, цукор на смакові якості м'яса за такий час не вплине.

Таким чином, ви можете за допомогою теплої води та цукру швидко розморозити м'ясо, якщо часу на довге розморожування у вас немає зовсім.

Ще два найбезпечніших способи розморожування м'яса

В холодильнику. Так, всім господиням варто знати, що м'ясо і птицю ніколи не варто розморожувати при кімнатній температурі, адже в такому випадку зовнішня поверхня нагрівається швидше внутрішньої і сприяє росту бактерій.

Саме тому найбезпечніше місце для розморожування всіх видів м'яса – у холодильнику.

Покладіть пакет з м'ясом на тарілку, щоб зібрати рідину, і тримайте його в нижній частині холодильника.

Необхідний час для розморожування в холодильнику залежить від кількості м'яса:

  • для пів кілограма яловичого фаршу потрібен день;
  • для розморожування великих шматків м’яса може знадобитися і два-три дні.

За словами експертів, разморожений продукт можна безпечно зберігати в холодильнику до п'яти днів перед приготуванням, якщо тільки він не перебував при температурі, вищій 4-5°С.

В холодній воді. Саме холодна, а не тепла або гаряча вода може швидко розморозити м'ясо.

Помістіть м'ясо в герметичний контейнер і занурте його в каструлю з холодною водою, міняючи воду кожні півгодини, або залиште під проточною холодною водою.

Так, щоб розморозити цим методом пів кілограма яловичого фаршу, потрібна година, якщо два – від двох до трьох годин.

Читайте також:

Не обов'язково його викидати: як врятувати куряче м'ясо, якщо почав з'являтися неприємний запах

Різке подорожчання м'яса: як змінилися ціни і чого чекати далі

Цим рецептом ви будете довго хвалитися: як приготувати справжню домашню ковбасу з рубаного м'яса та сала

Щоб не обдурили на ринку чи в магазині: як відрізнити свіже м'ясо від зіпсованого