В останній тиждень року в Україні спостерігається надзвичайно тепла погода, що нагадує кінець грудня, з різким підвищенням температури у різних регіонах. Тепла повітряна маса, що надходить із Середземного моря, впливає на погодні умови в країні, вважає український синоптик Ігор Кібальчич.

Про це пише «dialog»

Станом на 19 грудня у Карпатському регіоні температура коливалася від +14 до +16 градусів, що призвело до швидкого танення снігу в горах через туман та мряку.

Аналогічна тепла погода очікується 21 та 22 грудня: у Криму температура сягне +13 градусів, а на більшій частині України – від +3 до +8 градусів. Можливий дощ або мокрий сніг, а в деяких регіонах можливий туман.

Однак зсув очікується 23 та 24 грудня, коли холодне скандинавське повітря з країн Балтії потрапить до України. Температура може впасти, а опади можуть перейти від мокрого до звичайного снігу. Нічна температура може коливатися від -8 до -2 градусів, на півдні України та в Криму нуль. Денні умови можуть призвести до зледеніння доріг.

25 грудня знову очікується тепло завдяки теплим повітряним масам із Балкан та Середземного моря. Нічна температура може коливатися від +1 до +5 градусів, а денна температура може досягати +8 градусів. У Криму та Прикарпатті може бути найтепліша погода, яка сягає 15 градусів. Через м'яку погоду очікується дощ і туман.

Очікується, що до кінця року з 28 по 31 грудня температура знову впаде: нічні мінімуми досягнуть -9 градусів, а денні максимуми - близько +3 градусів. У цей період можливі сніг та мокрий сніг.

Читайте також:

Це гарний знак: у NASA показали незвичайне явище в небі, яке нагадує різдвяну ялинку. Фото

КРАІЛ підтвердив відсутність російського сліду у PIN-UP

У Міноборони готуються мобілізувати українців, які поїхали за кордон: названо першу країну, де біженці та заробітчани потраплять під роздачу