Насіння льону, яке продається в усіх аптеках, є унікальним природним суперпродуктом і надають потужний вплив на ваше здоров'я, захищаючи від безлічі хвороб.

Про це свідчить дослідження клініки Майо.

Це насіння має багатий вміст клітковини, жирних кислот омега-3 і лігнанів - рослинних сполук. Згідно з останнім дослідженням, лігнани, що містяться в лляному насінні, можуть знизити ризик розвитку раку молочної залози, впливаючи на мікроорганізми в кишківнику.

Експерименти показали, що лігнани лляного насіння впливають на взаємозв'язок між кишковими мікроорганізмами та мікроРНК молочної залози (міРНК), що регулюють гени, відповідальні за зростання та міграцію клітин раку молочної залози.

Доктор Дженніфер Аухтунг, доцент Університету Небраски в Лінкольні, підкреслила важливу роль шлунково-кишкової мікробіоти у зміні компонентів раціону та її вплив на здоров'я людини.

Лляне насіння також широко використовується для поліпшення травлення та боротьби із запорами, особливо у меленій формі, щоб забезпечити максимальну користь. Воно також сприяє зниженню рівня загального та "поганого" холестерину в крові, що, своєю чергою, зменшує ризик серцевих захворювань.

Клініка Майо рекомендує наступні способи включення лляного насіння до раціону:

  • Додавання столової ложки меленого лляного насіння в пластівці для сніданку.

  • Змішування столової ложки меленого лляного насіння з йогуртом.

  • Додавання меленого лляного насіння до печива, кексів, хліба та іншої випічки.

Читайте також:

Знижують цукор у крові: названі незвичайні властивості перепелиних яєць

Заберіть пігулки геть: як підручними способами знизити тиск

Можна сплутати з нездужанням: названі симптоми раку, які виявляються лише вранці