Рибні страви люблять практично всі українці. Вони не тільки ситні та корисні, але ще й смачні.

Ось тільки часто в повсякденному житті ми використовуємо не так вже й багато рецептів приготування риби, а тому задовольняємося або смаженою або тушкованою або запеченою рибою.

Але в кожен із цих рецептів можна внести деякі зміни, щоб отримати абсолютно новий смак, кажуть експерти. Давайте сьогодні спробуємо приготувати найсмачнішу рибу за старим італійським рецептом. Це страви напевно сподобається всій родині

Отже, для приготування вам знадобиться:

  • Риба хек – 2 шт.

  • цукор - 1 ч. ложка

  • Соль - ½ ч. ложки

  • Куркума - 1 ч. ложка

  • Паприка – 1 ч. ложка

  • Оливкова олія - ​​30 мл

  • Соєвий соус - 50 мл

  • Часник - 3 зубчики

  • Сік лимона

  • Селера

  • Цибуля - 1 шт.

  • Помідори черрі

Приготування:

  1. Очищаємо рибу від голови, зябер і плавників, ріжемо на великі шматки і позбавляємося нутрощів і чорної плівки. Робимо кілька надрізів зовні, надаючи форму ромбів.

  2. У мисці поєднуємо сіль, куркуму, паприку, оливкову олію, соєвий соус, сік лимона та протертий часник. Ретельно перемішуємо. Потім додаємо цю суміш до риби в пакеті, щільно запаюємо і кілька разів струшуємо для рівномірного розподілу приправ. Маринуємо рибу в пакеті протягом 30 хвилин.

  3. Поки риба маринується, чистимо і нарізаємо селеру. Укладаємо його у форму для запікання та розміщуємо на ньому шматки хеку. Маємо помідори чері між рибними шматочками, роблячи розрізи хрестом. Потім поливаємо страву маринадом.

  4. Запікаємо рибу в духовці при 180 градусах, накривши пергаментом, протягом 30 хвилин. Готову рибу подаємо з рисом.