Наукове дослідження, проведене вченими з Чиказького університету, розкриває важливий вплив режиму нічного сну на процеси схуднення. Виявляється, збільшення тривалості сну сприяє успішному скиданню зайвих кілограмів.

Про це пише EurekAlert.

Вчені наголошують, що ожиріння тісно пов'язане з кількістю споживаних калорій, а не з рівнем фізичної активності. Збільшення тривалості сну може бути ефективне розв'язання цієї проблеми.

У рамках дослідження брали участь 80 дорослих із надмірною вагою, що сплять менш як 6,5 годин на добу. Фахівці провели індивідуальні консультації щодо гігієни сну, внаслідок чого учасникам вдалося збільшити тривалість нічного відпочинку приблизно на 1,2 години.

Отримані дані свідчать, що збільшення тривалості сну знижує загальне споживання калорій загалом на 270 ккал щодня. Це можна порівняти зі втратою ваги у розмірі 12 кг за три роки. Директор Центру сну, Есра Тесалі, зазначає, що скорочення тривалості сну впливає на регуляцію апетиту, що, своєю чергою, призводить до збільшення їди та загрожує набору ваги.

Фахівці роблять висновок, що кожна людина здатна покращити свій сон і зменшити приймання калорій, що дійсно допомагає тим, хто прагне схуднення.

Щоб налагодити режим сну, намагайтеся лягати та вставати в те саме час щодня, навіть у вихідні. Створіть затишну атмосферу в спальні: підтримуйте прохолодну температуру, переконайтеся, що в кімнаті темно і тихо. Дихальна техніка "4-7-8" може допомогти розслабитися. Вдихайте через ніс протягом 4 секунд, затримуйте дихання на 7 секунд, видихайте через рот протягом 8 секунд.

Читайте також:

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбавитися вісцерального жиру.

Все геніальне просто: як правильно заварити каву у чашці

Названі продукти, які викликають схуднення, якщо їх їсти зранку