Дуже часто буває, що улюблений одяг електризується. Для того, щоб він перестав притягувати електрику, можна використати три цікавих лайфхаки, адже ця досить поширена неприємність може викликати великий дискомфорт.

Перший метод. В пляшечку з водою додайте всього лише краплю кондиціонера. Потім потрібно збризкати цей розчин на речі з виворітного боку. Це принесе ефект на декілька годин, а ваш одяг перестане неприємно електризуватися.

Другий метод. Досвідчені господині рекомендують додавати соду під час прання речей. При цьому важливо сушити одяг на свіжому повітрі, щоб уникнути електризації. Після звичайного прання речі слід обполоскати у суміші з 10 літрів води та чайної ложки лимонної кислоти.

Третій метод. Використовуйте металеві вішалки. Металевий предмет швидко усуває статичну електрику, тому ваш улюблений светр не буде "іскритися" і буде залишатися неймовірно комфортним у носінні. Так що, вибирайте той спосіб, який вам більше до вподоби, і забудьте про проблему електризації вашого одягу.

Цікаво знати

Одяг може електризуватися з різних причин, і це явище зазвичай стається в умовах низької вологості повітря. Ось деякі з причин електризації одягу:

  • Тертя поверхні. При взаємодії між текстильними матеріалами, такими як шовк, бавовна чи вовна, та іншими матеріалами, такими як синтетика або поліестер, може виникати надмірне електричне налягання.
  • Синтетичні тканини. Одяг з великим вмістом синтетичних волокон, таких як поліестер чи нейлон, схильний до електризації. Синтетичні матеріали мають тенденцію збирати статичний заряд.
  • Низька вологість повітря. В сухому повітрі, особливо взимку, волога, яка зазвичай розсіює статичний заряд, може бути недостатньою. Це призводить до накопичення заряду на поверхні одягу.
  • Використання сушарки для білизни. Сушка одягу в сушарці може призводити до електризації через тертя тканин та відсутність вологи.
  • Природні властивості тканин. Деякі природні тканини, такі як вовна, можуть електризуватися внаслідок тертя та низької вологості.

Читайте також:

Як перетворити прибирання житла із звичайної побутової рутини на приємне заняття

Секрети дуже досвідчених господарок: як випрати одяг, щоб він не полиняв

Допоможе звичайне молоко: як легко вивести з одягу пляму від вина