Новорічна ялинка, яка завжди асоціюється із зимовими святами, стає невід'ємним елементом різдвяного декору. Та перед тим, як встановити ялинку в кімнаті, важливо звернути увагу на кілька дрібниць.

Про це наголошують фахівці видання Kobieta Interia.

За їх даними, найпоширенішою помилкою є розміщення ялинки біля радіаторів. Тепловий потік може зробити дерево крихким, а його голки почнуть випадати. Тому також не рекомендується ставити ялинку біля каміна. Штучні ялинки у цьому випадку є вдалим вибором. Але слід враховувати, щоб декор не перекривав радіатор і не заважав розподілу тепла.

Також не варто розміщувати живу ялинку біля дверей. Є ризик того, що гілки можуть ускладнити вихід у випадку надзвичайної ситуації, а також існує можливість того, що дерево впаде, якщо його постійно зачіпатимуть.

Нелогічно розташовувати живе дерево поруч з балконними дверима чи на протязі. Різкі зміни температури можуть негативно вплинути на ялинку. Краще тримати її на відстані мінімум одного метра від входу в кімнату.

Не рекомендується ставити ялинки в кімнатах з пліснявою. Волога може швидко пошкодити дерево, а бактерії та грибкові спори можуть переноситися на ялинку.

Щодо розміщення ялинки у спальні, експерти наголошують на дотриманні правил безпеки. Перед сном слід вимикати вогники, щоб уникнути можливих неприємностей.

Де розмістити ялинку? Експерт Ян Мікса рекомендує вибирати місце якнайдалі від джерел тепла та знижувати температуру в кімнаті на 3-4 градуси. Це також сприятиме збільшенню вивільнення ефірних олій.

Прихильники фен-шуй вказують на південний або південно-східний сектор кімнати як ідеальне місце для розташування ялинки. Згідно з їх вченням, це допомагає зміцнити родинний добробут та може бути передвісником позитивних змін у кар'єрі.

З іншого боку, розташування ялинки в західному чи північному куті кімнати може призвести до проблем зі здоров'ям, за думкою прихильників забобонів. Центр кімнати також не є найкращим вибором, оскільки це може негативно вплинути на матеріальний стан.

Таким чином, розташовуючи свою ялинку, слід керуватися не лише естетичними міркуваннями, але й певними правилами безпеки та енергетики, щоб створити найбільш гармонійну атмосферу свят.

Читайте також:

Можливо навіть отруєння від запаху: чим небезпечні штучні ялинки і що про них потрібно знати

Як правильно вибрати штучну ялинку, щоб не викинути її вже наступного року

Скільки коштуватиме новорічна ялинка: українцям назвали ціни