Майже всі ми з радістю будемо споглядати за красивими та квітучими рослинами у кімнаті. Та не всі мають час доглядати або просто не готові стати садівниками. Саме тому ми підготували топ- 5 рослин, які не потребують догляду.

Спатифіллум (Spathiphyllum)

Відомий як "жіноче щастя", спатифіллум легко виживає в умовах низької освітленості та потребує мінімального поливу. Росте в тіні чи полутіні, поливайте, коли верхній шар грунту висихає. Висока вологість корисна для цієї рослини.

Замиокулькас (Zamioculcas zamiifolia або "Доларове дерево")

Відомий своєю стійкістю до нестачі світла та рідкої необхідності поливу. Росте в тіні чи при слабкому світлі, дозволяйте грунту повністю висохнути перед поливом.

Сансевієрія (Sansevieria або "Материнський язик")

Виживає при різних умовах, включаючи тінь та яскраве світло. Також дуже витривала до періодів нестачі поливу. Може рости в різних умовах, але краще тримати в яскравому, але розсіяному світлі. Поливайте лише тоді, коли грунт повністю висохне.

Суккуленти (наприклад, Ехінокактус чи Алое)

Суккуленти адаптовані до життя в умовах обмеженого поливу та можуть рости при різних рівнях освітлення. Головне розмістити їх в яскравому світлі. Грунт треба утримувати сухим між поливами. Слід враховувати, що вони більше потребують води в період активного росту.

Папороть Нептунія (Nephrolepis exaltata)

Папороть відома своєю стійкістю та легкістю в догляді. Вона може рости в умовах тіні та поливається рідко. Її треба тримати в умовах вологості, уникаючи прямого сонячного світла. Поливайте рослину, коли верхній шар грунту висихає.

Корисно знати

Яка користь від наявності рослин в кімнаті:

  • Очищення повітря: рослини вбирають шкідливі речовини і токсини з повітря, такі як бензол, формальдегід та аміак. Вони виробляють кисень та зменшують рівень CO2, покращуючи якість повітря.
  • Зниження стресу: присутність зелених рослин асоціюється з природнім середовищем, що може знизити рівень стресу та поліпшити психічний стан.
  • Зволоження повітря: багато рослин виробляють вологу під час процесу фотосинтезу, допомагаючи утримувати оптимальний рівень вологості в приміщенні.
  • Покращення концентрації та продуктивності: низькі рівні CO2 можуть впливати на когнітивні функції. Рослини сприяють зниженню рівня CO2 та підвищенню концентрації та продуктивності.
  • Стимулювання творчості: наявність природних елементів в приміщенні може підтримувати творчий підхід та стимулювати ідеї.
  • Зменшення пилу: рослини можуть вловлювати частинки пилу та інші алергени, допомагаючи створити більш чисте середовище в приміщенні.
  • Покращення звукоізоляції: деякі рослини можуть абсорбувати звукові хвилі, що призводить до поліпшення звукоізоляції в приміщенні.

Читайте також:

Ви проклинатимете все на світі: які рослини на городі в жодному разі не можна удобрювати золою

Цвілі не буде ні в кімнатах, ні у ванній: які кімнатні рослини потрібно поставити у квартирі

Про щурів на городі або в сараї ви забудете назавжди: названі рослини, які потрібно посадити на ділянці