Питання, як досягти щасливого та здорового 100-річного ювілею, хвилює багатьох. Вчені та медики часто говорять про те, що запорука довгого та щасливого життя – правильне харчування та фізична активність. Але далеко не всі мають час на повноцінні заняття спортом. А тому фахівці підказали одну просту вправу, яку, як виявляється, практикують довгожителі. Воно доступне кожному – це ходьба.

Про це пише видання Parade.

Фізіотерапевт Лекс Гонсалес запевняє, що ходьба є найкращою вправою для підтримки здоров'я у похилому віці. Цей вид фізичної активності сприяє покращенню кровообігу, робить серце здоровішим і підтримує гнучкість суглобів.

Медичний експерт зазначає, що регулярна ходьба допомагає зберегти координацію, рівновагу, що у свою чергу знижує ризик травм та падінь. Особливістю ходьби є її доступність – при цьому вправи не потрібно додаткових витрат за спеціальне устаткування.

Ходьба така важлива для людей похилого віку, що її можна вважати шостим ключовим фактором для довголіття, доповнюючи п'ять основних - артеріальний тиск, частота серцевих скорочень, частота дихання, температура і насичення киснем, – підкреслює фізіотерапевт. Експерт також наголошує, що гідність ходьби в тому, що нею можна займатися у будь-який час та в будь-якому місці, без спеціального інвентарю та підготовки.

У "блакитних зонах" – регіонах, де люди часто досягають сторіччя та користуються відмінним здоров'ям, ходьба стає ключовою формою фізичної активності. Там мешканці віддають перевагу прогулянкам протягом дня, уникаючи інтенсивних тренувань. Таким чином, просто крокуючи, можна підтримувати своє здоров'я та прагнути до довгого та активного життя.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові