Ви, ймовірно, чули, що горизонтальні смуги візуально додають об'єм фігурі, і повним людям не рекомендується носити одяг, а також високі підбори.

Втім, правила моди існують для того, щоб їх порушувати, і багато хто з них уже втратив свою актуальність, пише видання womanlife.kyiv.ua.

Уявлення про те, що не можна поєднувати чорний та темно-синій, безнадійно застаріло. Темно-синій та чорний – це чудове поєднання, яке чудово виглядає в одному ансамблі. Наприклад, темно-синій светр із кашеміру, скінні-джинси та чорні шкіряні лофери – ідеальний вибір для створення стильного образу.

Щодо розміру грудей існує стереотип, що великі груди потрібно приховувати, а маленькі – збільшувати. Однак сучасні уявлення про моду відмовляються від цих стереотипів та комплексів щодо розмірів грудей. Немає жорстких правил у тому, який розмір підкреслювати, а який приховувати. Важливими є лише ваші власні уподобання, настрій та контекст, в якому підходить глибоке декольте або, навпаки, строгий стиль. Однак варто зазначити, що у формальних ситуаціях, таких як ділові зустрічі, слід дотримуватись відповідного дрес-коду, включаючи та білизну, хоча сучасні тенденції допускають різні варіанти.

Твердження про те, що жінкам після 40 років не слід вибирати мініспідниці та довге волосся, вже застаріло. Багато представниць прекрасної статі демонструють зворотне, створюючи стильні образи з мініспідницями та довгим волоссям, навіть після цього віку.

Вимога відповідності кольору сумки кольору взуття також втратила свою актуальність. Сучасні тенденції моди дозволяють комбінувати різні відтінки, що створює захоплюючі та унікальні образи.

Міф про те, що не можна поєднувати жовті та білі метали, тепер втратили свою актуальність. Сучасні прикраси часто поєднують золото та срібло, надаючи образу стильних та оригінальних акцентів.

Не можна поєднувати різні візерунки в одному ансамблі

Ще одне застаріле переконання. Молоді дизайнери із задоволенням роблять це сміливо комбінуючи різні візерунки. Звичайно, для цього необхідно мати тонкий смак, але якщо у вас є впевненість у своїх здібностях, то сміливо поєднуйте і не бійтеся експериментувати. Зрештою сучасна мода вітає сміливість та нестандартність.

Білий одяг вважається відповідним тільки для літа

Не обов'язково носити чорні куртки та пальта, як тільки на вулиці стає прохолодно. Саме білий колір надає образу розкіш та дозволяє виділятися з натовпу. Крім того, біле пальто або пуховик - це своєрідне чисте полотно, на якому можна створювати яскраві образи. Додайте до верхнього одягу яскраві кольорові аксесуари, і ви чудово виглядатимете в білому навіть у холодну пору року.

Одяг із блиском тепер актуальний не лише у вечірній час. Раніше вважалося, що блискучі елементи підходять тільки для вечірніх образів, їх використання у повсякденному житті вважалося зайвим та надмірно химерним. Любителькам паєток і люрексу приписували сумнівний смак. Однак сучасна мода змінила цей стереотип: блискучі тканини все частіше включають піджаки, сукні, куртки та аксесуари. Основне правило при цьому залишається незмінним - деталі з блиском найкраще поєднувати з нейтральним одягом.

Горизонтальні смуги знову в тренді. Ще в XIX столітті фізик Герман фон Гельмгольц стверджував, що жіночі вбрання з поперечними смугами надають фігурі стрункості. Однак за 150 років це твердження так і не набуло широкого визнання серед жінок. Важливим фактором є ширина цих смуг: вузькі горизонтальні смуги не додають об'єму, а речі з тонкою світлою смугою на темному тлі виграшно виділяють фігуру.

Читайте також:

Суворо, стримано та стильно: як виглядала Олена Зеленська на коронації Чарльза ІІІ

Звужені штани зі стрілками та піджак: Олена Зеленська показала стильний образ

У стилі хакі та незвичайних сережках: як Олена Зеленська виглядала на церемонії з королем Чарльзом