Зимовий сезон, з його снігом, морозами та холодами, несе із собою загрозу застуд та грипу. Однак крім широко відомих продуктів, багатих на вітаміни A, C, D і цинком, існують маловідомі, але ефективні продукти, які можуть стати вашими союзниками у зміцненні імунітету.

Про це повідомляє виданняLivestrong.

Яловичина

Яловичина є відмінним джерелом цинку, надаючи більш ніж 100% щоденної потреби. Для вегетаріанців такі альтернативи, як сочевиця (23%), устриці (76%) і тофу (36%) також містять цінні поживні речовини, що відіграють ключову роль у зміцненні імунітету.

Тунець

Тунець у баночках є гарним джерелом вітаміну D (10%) та містить цинк (4%). Важливо пам'ятати, що тунець - це смачна делікатесна риба, а й цінний продукт підтримки імунітету. Вітається також запечений тунець, хоча, звичайно, знайти його зможуть не всі, та й ціни на його м'ясо "кусаються".

Насіння соняшнику

Насіння соняшника – відмінне джерело цинку (13%) та вітаміну Е (66%). Вони легко додаються в овес, йогуртові парфе або салати, вони забезпечують додаткову підтримку імунної системи.

Молоко

Коров'яче молоко багате на вітамін D (32%), містить 25% щоденної потреби у вітаміні А і 16% – у цинку. Ці компоненти роблять молоко корисним як для кісток, а й підтримки імунітету. Альтернативи, такі як мигдалеве чи вівсяне молоко, можуть бути збагачені цими вітамінами, але варто перевірити інформацію на етикетці.

Йогурт

Йогурт, особливо без добавок та цукру, є зручним джерелом пробіотиків. Пробіотики, що містяться у ферментованих продуктах, таких як кефір, чайний гриб або квашена капуста, сприяють підвищенню імунної функції. Йогурт також збагачений вітаміном А (7%) та цинком (13%), роблячи його простим та смачним способом підтримати імунітет.

Читайте також: