Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данилов заявив, що процес мобілізації 400-500 тисяч людей в Україні відбуватиметься не миттєво.

Він підтримав ідею мобілізації додаткових військових, проте наголосив, що це не означає негайного призову 450-500 тисяч осіб протягом місяця-двох, пише видання viyna.progroshi.news.

Данилов висловив свою думку, коментуючи пропозицію Генерального штабу щодо мобілізації півмільйона українців.

"Насамперед, це стосується справедливості. Люди, які перебувають на передовій, потребують відпочинку. Для цього запропонована система "ротації". Додаткові військові нам необхідні, але це не означає, що заклик буде здійснено найближчими місяцями. Це бачення військових на наступний рік, і остаточне рішення стане відомим після затвердження нормативно-правових та стратегічних документів, які зараз розробляються. Не варто зараз вимагати призову 500 тисяч людей завтра”, - пояснив Данилов.

Також секретар РНБО наголосив на важливості дотримання українського законодавства всіма громадянами.

"Щодо ситуацій з ексцесами на вулицях та довільними арештами, це неприпустимо. Цьому потрібно покласти край. Наразі очікуємо від Міністерства оборони подання відповідних законодавчих актів до Верховної Ради для остаточного врегулювання цього питання”, - додав Данилов.

Секретар РНБО також зазначив, що остаточне рішення про масштаби мобілізації буде ухвалено після затвердження відповідних нормативно-правових та стратегічних документів, які наразі перебувають у процесі розробки.

Читайте також:

Росія готує нову мобілізацію. У Британії розкрили плани Путіна та назвали цифри

Лавров випадково здав плани Путіна, заговоривши про мирні переговори: на чому його спіймали

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилянців