Звісно, ​​різдвяні свята не можна уявити без деяких популярних гарячих напоїв – як алкогольних, так і безалкогольних.

Щоб оцінити, наскільки корисний вибраний вами напій, корисно дізнатися про думку дієтолога. Про це пише портал korisno.24tv.ua.

У розпал святкового сезону напої – і коктейлі, і теплі ароматні чаї – стають невід'ємною його частиною. Тому для того, щоб спланувати свій різдвяний час та зробити його здоровим, ознайомтеся з рекомендаціями дієтолога Джона Бурдеоса.

Мятний чай

М'ятний чай – чудовий напій без калорій, який освіжає та заспокоює розум. Цей чай із перцевої м'яти використовувався у Стародавній Греції та Римі для поліпшення травлення. Перечна м'ята має антиоксидантні властивості і знімає запалення, крім позитивного впливу на травлення. Взимку цей напій стає особливо цінним.

Імбирний чай

Імбирний чай з тертим коренем імбиру має пряний смак і підбадьорливий ефект. Імбир застосовується в традиційній медицині різних культур, таких як Китай, Японія та Індія, завдяки своїм протизапальним та антимікробним властивостям. Цей напій допомагає при блювоті, нудоті, застуді та головному болю.

Гарячий яблучний сидр без цукру

Гарячий яблучний сидр може бути корисним та смачним доповненням до святкових напоїв, якщо вибрати варіант без зайвого цукру. У такому сидрі всього 10 калорій на порцію, а також у ньому міститься близько 61 мг вітаміну C – практично 68% денної норми, що рекомендується. Вітамін C підтримує імунітет та виконує важливі функції в організмі.

Глінтвейн

Глінтвейн, класичний зимовий напій, може бути корисним, якщо вживати його з помірністю і з мінімальним додаванням цукру. Помірне споживання вина, особливо в рамках здорової дієти, може сприятливо впливати на тривалість життя та запобігати серцево-судинним захворюванням.

Гарячий шоколад

Гарячий шоколад, незважаючи на свій смак і святкову атмосферу, що несе в собі, може бути не найкращим вибором. Його висока калорійність, особливо при використанні солодких шоколадних сумішей, та додавання зефіру зі збитими вершками можуть виявитися небажаними для здоров'я. Краще вибирати варіанти з помірним вмістом цукру та калорій.

Читайте також: