Новий метод зниження ваги та контролю рівня цукру в крові, відомий як "Правило 30-30-30", привертає увагу завдяки передбачуваній ефективності в досягненні результатів.

Цей підхід, згідно з nypost.com, передбачає вживання 30 грамів білка протягом перших 30 хвилин після пробудження, безпосередньо перед завершенням 30-хвилинної тренування низької інтенсивності.

Цей метод збігається з висновками нового дослідження, яке вказує на оптимальний проміжок часу для занять фізичною активністю між 7 та 9 годинами ранку для досягнення поставленої мети щодо зниження ваги.

Ця концепція була представлена ​​у книзі "Тіло за 4 години" Тіма Ферріса і набула популярності завдяки Гері Бреку, фітнес-гуру, який був відзначений президентом Ultimate Fighting Championship, Дейном Уайтом, за натхнення на турботу про здоров'я.

Однак підхід "30-30-30" викликав деякі негативні відгуки з боку експертів.

Лікар-дієтолог Тара Шмідт зазначила, що вона не рекомендувала б вживати сніданок протягом перших 30 хвилин після пробудження. Зазвичай я б порадила поснідати через кілька годин, тому що не всі мають можливість перетравлювати їжу на ранньому етапі дня.

Хоча вона визнає, що будь-яка форма фізичної активності "абсолютно корисна", вона висловила сумніви щодо необхідності такого швидкого початку тренування після їжі.

Джейсон Маховскі, фізіолог-фізкультурник та дипломований дієтолог у Лікарні спеціальної хірургії, зазначив, якщо ви раніше не займалися фізичною активністю і тепер приділяєте 30 хвилин на день низькоінтенсивних кардіотренувань, то це краще ніж нічого.

Він додав, що цей метод не здається шкідливим, але не є універсальним, зазначаючи, що для зниження ваги важливо насамперед зосереджуватися на кількості калорій, що спалюються.

Читайте також:

Секрет схуднення: як приготувати простий салат, який допомагає позбутися зайвої ваги

Названо продукти, які викликають схуднення, якщо їх їсти зранку

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбутися вісцерального жиру.