У середу, 15 грудня, низка західних ЗМІ повідомили, що Росія нібито використовувала хімічну зброю на Бахмутському та Сватівському відрізках. Так, в < /span> DeepState повідомили, що росіяни використовують проти ЗСУ хлорпікрин, якого в запасах чимало, і вже неодноразово використовували проти українських військ. І ось виникла реакція Сил оборони України на цю інформацію.

Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FreeДІМ заявила, що підтвердження інформації про застосування російськими окупантами хімічної зброї на двох напрямках фронту в Україні, про що повідомили деякі західні ЗМІ, поки що немає.

Вона вважає, що, цілком можливо, це було інформаційне вкидання.

"Ці дані ISW ґрунтуються на заяві 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, яка поширила це на своїх ресурсах. Інших джерел не зафіксовано. У нас поки що підтвердження, верифікації цієї інформації немає. ... Можливо, цим закидом росіяни намагаються залякати наші підрозділи, мовляв, що буде використано чи вже застосовується хімічна зброя», - сказала Гуменюк.

Вона також зазначила, що відповідна інформація перевіряється, і якщо вона знайде підтвердження, буде вжито відповідних заходів.

"Ми відповідально підходимо до оприлюднення інформації, і все те, що подаємо у публічний простір, ретельно перевіряємо. Тому щойно буде зафіксовано подібні факти та отримано підтвердження, це обов'язково буде розголошено. Тому що це справді порушення Конвенції. Це основа для розгляду у Міжнародному трибуналі”, - наголосила прес-секретар.