В Україні продовжується загальна мобілізація з моменту запровадження військового стану. Армію наповнюють військовозобов'язаними громадянами, проте нині декларація про демобілізацію надано лише певним категоріям населення.

Про це пише "PRO Війну".

Міністр оборони України, Рустем Умеров, в інтерв'ю розповів про те, що остаточне рішення про демобілізацію в Україні буде ухвалено лише після завершення активної фази воєнних дій проти Росії. Наразі розробляється план, який надасть українським військовим можливість відпочинку.

Тобто слово "демобілізація" буде використано тільки після закінчення війни, оскільки ворожі дії продовжуються. Тим не менш, працюють над рішеннями, які дозволять військовослужбовцям, які перебувають у зоні бойових дій, зрозуміти умови для відпочинку чи часткового звільнення. Ці рішення розробляються як юридично, так і законодавчо.

Умеров зазначив, що процес демобілізації не залежатиме від кількості покликаних громадян до служби. Крім цього, у проєкті закону про зміни у демобілізації передбачається надання права на демобілізацію двом категоріям військовослужбовців: тим, хто перебував у російському полоні під час повномасштабної війни та вирішив завершити військову службу за власним бажанням, і тим, хто має громадянство інших країн та проходить службу за контрактом в українських збройних силах.

Слід зазначити, що пропозиції щодо демобілізації у законопроєкті все ще перебувають на розгляді Верховної Ради, і остаточне рішення може бути змінено.

Читайте також:

Тепер Путін точно закашлюється: ЗСУ зуміли збити за один день відразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34

Українцям розповіли, у кого можуть забрати машину для потреб ЗСУ: що про це потрібно знати

Допоможе сайт: українцям розповіли, як обрати посаду у ЗСУ та потрапити до того місця, яке ви обрали