Рустем Умеров, міністр оборони України, поділився інформацією про те, що Міністерство оборони ретельно відстежує кількість громадян чоловічого призовного віку, які перебувають за кордоном. За останні півтора місяця було проведено об'єднану роботу над даними з різних джерел для визначення точної кількості українських громадян у різних країнах.

Про це пише "Стіна".

У співпраці з Міністерством закордонних справ проводиться перевірка цих даних. За категоріями осіб прийматимуться рішення, і у разі потреби запрошення на військову службу будуть надіслані відповідним особам.

Також наголошено, що активно ведеться робота над впровадженням можливості надсилання повісток на смартфони українців. Умеров підкреслив, що всі призовники, незалежно від того, чи перебувають вони в Україні, чи за кордоном, отримають повістки.

Таким чином, протягом останнього півтора місяця було проведено консолідацію баз даних для виявлення чисельності українських чоловіків призовного віку, які перебувають за межами країни. Рішення про виклики до Територіальних військових комісаріатів та Спеціальних військкоматів буде прийнято з урахуванням цих даних, і у разі використання електронного оповіщення, повістки будуть розсилатися як усередині країни, так і за її межами.

Додамо, що в даному контексті важливо відзначити турботу Міністерства оборони про максимальну ефективність та зручність для призовників, що включає використання нових технологій і сучасних методів взаємодії з громадянами.

Читайте також:

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Половина працівників вирушить воювати: в Україні хочуть змінити правила бронювання від мобілізації