Відомий молдавський співак Дан Балан, який довгі роки прожив та працював в Україні, представив свій перший сольний концерт із 2022 року. Захід пройшов 24 грудня у його рідному місті, Кишиневі, Молдові. На концерті Балан взяв паузу перед виконанням одного зі своїх хітів, аби звернутися до українських шанувальників.

Відповідне відео з концерту поширили в мережі, зокрема, фан-акаунти зірки в Instagram.

Артист присвятив українцям пісню "Freedom" ("Свобода"). Цей хіт 2011 року мав популярність в українських чартах. Відео цього моменту було поширене у мережі, викликавши відгук у фан-спільнотах співака в Instagram.

Перед виконанням цієї символічної для українців пісні Балан запросив на сцену одного з музикантів, який англійською мовою заявив: "Я думаю, це важливо. Я провів деякий час у чудовому місті Києві. І ця пісня – для України. Свобода, необхідна для життя, виживання та кохання".

Зал відповів на ці слова бурхливими оваціями. Балан, перейшовши на українську мову, додав: "Ми знаємо, що сьогодні тут багато гостей з України. Вітаємо вас усіх! Freedom!"

Судячи з реакції глядачів, у залі справді було багато українців, котрих зустріли оплесками та вигуками. Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни Балан помітно зник із публічної уваги. Він засудив російську агресію наприкінці лютого 2022 року та висловив солідарність з українським народом, але потім на якийсь час зник з поля зору.

Пізніше стало відомо, що він перебував у Києві в момент вторгнення, але зумів залишити місто та повернутися до Молдови. За неофіційною інформацією, після цього він попрямував до Туреччини, де займався творчістю та створенням нової музики.

Читайте також:

І це вже не Дан Балан: відомий блогер розповів, з ким засікли Тіну Кароль на затишному курорті

"Ми молимося за цих дітей": Дан Балан вперше після вторгнення росіян випустив потужний кліп. Відео

Не витримала: Тіна Кароль заговорила про Дана Балана прямо зі сцени