За словами заступника міністра оборони Юрія Джигіра, у 2024 році витрати на оборону збільшаться у 10 разів у порівнянні з передвоєнним періодом, досягнувши рекордних 1 трильйона 164 мільярди гривень.

У інтерв'ю виданню ВВС Україна Джигір заявив, що важливими напрямками використання коштів з держбюджету стануть забезпечення Збройних сил України, підготовка кадрів та військ, медичне забезпечення та підтримка ветеранів.

На виплати військовослужбовцям у 2024 році планується виділити 751,3 млрд гривень. Заступник міністра оборони наголосив, що доплати у розмірі 30 та 100 тисяч гривень будуть збережені у період дії воєнного стану відповідно до постанови Кабміну № 168. Таким чином, виплати військовослужбовцям обіцяють залишити на рівні 2023 року. У рамках фінансування з держбюджету передбачається забезпечити достатні кошти для зарплат і додаткових виплат військовослужбовцям наступного року.

Чиновник також підкреслив, що оборонний бюджет будується з урахуванням найбільшого збройного конфлікту в Європі з Другої світової війни. Враховуючи постійну запеклу боротьбу на полі бою, існує можливість збільшення інтенсивності бойових дій, а також можливе зростання чисельності армії, яка потребує своєчасного забезпечення.

На фінансування розвитку, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння та військової техніки у 2024 році виділено 265,4 млрд гривень, що становить 20% від загального оборонного бюджету.

Заступник міністра наголосив, що основним пріоритетом є забезпечення військ ракетами та боєприпасами, на що виділено близько 175 млрд гривень. Крім того, понад 90 млрд гривень передбачено на закупівлю, ремонт та модернізацію військової техніки та озброєння для військових.

За його словами, у рамках бюджету Міноборони на 2024 рік також передбачено 100 млн гривень на вирішення питання з житлом для військовослужбовців.

Читайте також:

Повинні виплатити понад 21 тисячу гривень: хто з військовослужбовців отримає такі виплати

Скільки отримуватимуть українські військові з 1 грудня: названо важливі деталі

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам