У період загальної мобілізації українців, які закликають вступити до Збройних сил України та інших військових формувань, влада планує мобілізувати значну кількість людей у ​​найближчі місяці.

Проте питання про те, наскільки успішно вдасться реалізувати ці плани, залишається відкритим, згідно з заявами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, який поділився своєю думкою у коментарі для 24 каналу.

Коваленко підкреслив, що моментальна мобілізація половини мільйона чоловіків до лав Збройних сил України є складним завданням. Він чекає на тривалий процес втілення цього завдання. За його словами, такий процес, ймовірно, займе рік чи навіть більше, оскільки мобілізація 45 тисяч осіб на місяць потребує величезної організаційної роботи.

Експерт також зазначив, що мобілізовані чоловіки не вирушають безпосередньо на передову лінію та вимагають попередньої підготовки. За його словами, мобілізація – це лише початок. Проте необхідно забезпечити навчання людей. В оптимальному варіанті це включає три місяці базової підготовки та ще один місяць бойової координації в умовах, максимально наближених до реальних бойових дій.

Експерт заявив, що треба розпочати цей процес якнайшвидше, оскільки на окупованих територіях російські війська налічують близько 450 тисяч осіб. Він додав, що російські сили потрібно стримувати якимось чином на всій лінії бойового зіткнення.

Він також наголосив, що частина українських підрозділів уже утримує позиції проти противника більше року, а то й довше, тому ротація невідкладно потрібна.

Раніше міністр оборони України Рустем Умеров наголосив, що процес демобілізації в країні стане можливим лише після закінчення військових дій.

Читайте також:

Закликати майже 500 тисяч людей: українцям розповіли нововведення щодо мобілізації

Мобілізація заробітчан та "утікачів": які наслідки загрожують чоловікам, які ігноруватимуть вимоги ТЦК за кордоном

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам