Можливо, іноді у вас виникає бажання вимити голову наступного дня після попереднього миття. Можливо, це для вас стало повсякденною звичкою. Але чи дійсно це корисно для вашого волосся, або, навпаки, може зашкодити їм?

Дискусія про те, як часто дійсно потрібно мити голову, ведеться вже багато десятиліть, пише видання korisno.24tv.ua.

Деякі стверджують, що цього слід уникати частіше, ніж 2-3 рази на тиждень, тоді як інші не уявляють свого життя без щоденного миття голови. Стиліст Джей Бірмінгем надасть поради та розповість про ідеальну частоту миття волосся.

Чи шкідливо мити голову щодня? Щоб одразу дати коротку відповідь – ні, щоденне миття голови не шкідливе. Однак це не означає, що ви повинні використовувати шампунь кожні 24 години.

Як і турбота про шкіру, ідеальна частота миття голови залежить від індивіда. Різні типи волосся вимагають різного піклування, і спосіб життя також може впливати на необхідність миття волосся. Невеликі рішення, такі як режим сну, можуть вплинути на здоров'я волосся і частоту миття.

Якщо щоденне миття підходить для вас і ваше волосся виглядає здоровим, ви можете продовжувати цю практику без побоювань. Однак оптимальна частота миття залежить від вашого способу життя і може змінюватись навіть щотижня.

Які типи волосся потребують більш частого миття? Наприклад, якщо у вас тонке і пряме волосся, можливо, вам доведеться мити його частіше. Пряме волосся швидко розподіляє масло по довжині через відсутність природної текстури, і воно може стати швидко брудним.

Також людям із проблемами шкіри голови може знадобитися частіше мити волосся. Незважаючи на те, що щоденне миття підходить для деяких, більшість перукарів і стилістів радять мити голову кожні два-три дні, а не щодня.

Перебір з миттям голови може зробити шкіру занадто сухою, що приведе до кінчиків, що січуться, і ламкості волосся. Ознаки того, що ви миєте волосся занадто часто, включають жирну шкіру голови, сухе волосся, швидке стирання свіжості після миття, подразнення шкіри голови та тьмяність волосся.

Читайте також:

Жінкам це нагоді: як потрібно мити голову, щоб волосся розкішно блищало.

Краще відмовтеся від такої їжі: названі продукти, через які волосся починає швидко сивіти

Ви загробите свої нігті: названо термін, коли потрібно терміново позбавлятися гель-лаку