Ймовірно, ви мили свою голову сотні разів за своє життя, але, можливо, не замислювалися, наскільки важливим є спосіб виконання цього простого завдання для здоров'я вашого волосся та шкіри голови.

Мало хто звертає увагу на те, як правильно миє голову. Однак багато проблем із зачіскою можуть бути пов'язані з неправильним підходом до цього процесу, пише портал korisno.24tv.ua.

Експерт Аманда Лорен виділила найпоширеніші помилки під час миття голови.

1. Вибір невідповідного шампуню та кондиціонера:

При виборі шампуню в магазині легко припуститися помилки, купивши не той продукт або непридатний кондиціонер. Різні типи волосся вимагають різного догляду, наприклад, сухе волосся потребує більшої вологи, а тонке - легких шампунях.

2. Часте використання шампуню, що освітлює:

Часте використання таких засобів може позбавити шкіру голови природних олій, спричиняючи сухість. Регулярність застосування слід дотримуватись, щоб уникнути видалення зайвої кількості олії.

3. Надмірна частота миття голови:

Багато хто миє голову щодня, що може спричинити сухість через втрату природних олій. Це, у свою чергу, стимулює шкіру голови до надмірного виділення олії, що призводить до дисбалансу.

4. Недостатня частота миття голови:

Ідея рідкісного миття голови набирає популярності, але для всіх це не підходить. Нестача гігієнічних процедур може спричинити накопичення бруду та блокування волосяних фолікулів.

5. Використання неправильної температури води:

Занадто гаряча вода може негативно позначитися на вашому волоссі, роблячи його менш блискучим. Рекомендується використовувати прохолодну воду для ополіскування волосся.

6. Поспішне висушування голови:

Швидке висушування голови високою температурою після миття також може негативно вплинути на стан волосся. Використовуйте м'який рушник із мікрофібри для дбайливого висихання.

Читайте також:

Це допоможе будь-якому водієві: 5 важливих порад, які врятують вас у дорозі

Де в Україні платять найвищі пенсії: дані щодо областей

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець